Onze top tien

van basismodeartikelen

Sommige kledingstukken zijn zo klassiek en combineerbaar dat ze tijdloos zijn. Hier zijn er tien.

Mode en modetrends: vaak veranderend, soms twijfelachtig en zelden naar ieders smaak. Natuurlijk is mode een waar genot – maar velen van ons hebben niet de tijd of het geld om elk seizoen onze garderobe te vernieuwen. Daarom presenteren wij tien kledingstukken die elke vrouw in de loop van haar leven zou moeten aanschaffen en die zo klassiek zijn dat ze eindeloos gecombineerd en geherinterpreteerd kunnen worden. Het maakt niet uit hoe snel de rest van de garderobe wordt vernieuwd.

 

Kwaliteit prevaleert boven kwantiteit
Zoals hierboven vermeld, worden de basics in de loop der tijd verworven. Je hoeft dus niet snel de stad in te gaan en alles tegelijk te kopen. Het zou ook niet veel zin hebben, want het is beter om de tijd te nemen om te kiezen, om ervoor te zorgen dat de kledingstukken je goed staan en van goede kwaliteit zijn. Kledingstukken van hoge kwaliteit zijn te herkennen aan hun perfecte afwerking, comfort en vaak iets hogere prijzen. Maar het is echt de moeite waard om te investeren in deze garderobe-essentials.

 

Om het plezier te hebben om deze nieuwe favoriete kledingstukken zo lang mogelijk te dragen, is het raadzaam om ze goed te verzorgen. Het is daarom een goed idee om het wasvoorschriftetiket te bekijken – vooral voordat je de kleren in de wasmachine plaatst. Ook de keuze van het juiste wasmiddel is belangrijk. Wij doen hierover enkele aanbevelingen.

Deze basics horen thuis in elke kleerkast

1.    Een wit T-shirt​
Tijdloos en naar believen te combineren – wat verlang je nog meer? Elke garderobe moet minstens één wit T-shirt omvatten. Er zijn geen beperkingen qua vorm en materiaal: het kan dik katoen of een soepel materiaal zijn, dat is een kwestie van smaak.

 

Het onderhoudsdoel is hetzelfde voor alle witte T-shirts: dat ze net zo wit blijven als op de eerste dag. Dankzij de White Boost-technologie van ons Optimal White wasmiddel is dat kinderspel. 

 

2.   Een dikke trui​

Een trui is niet alleen een trouwe metgezel tijdens de wintermaanden. Een eenvoudige trui in katoen of wol van hoge kwaliteit is zeer elegant over een overhemd of blouse en zorgt, gedragen met jeans, voor een casual look. Als je hem hebt gekozen in je favoriete kleur, zal hij je in een goed humeur brengen bij het aankleden.
Het is zeer belangrijk om wollen truien goed te onderhouden om te voorkomen dat ze krimpen of vervilten tijdens het wassen. Raadpleeg het wasvoorschriftetiket om de juiste behandeling te kennen. Coral Wool & Silk wasmiddel wordt aanbevolen omdat je trui al zijn zachtheid zal behouden dankzij de zachte vezelverzorgingsformule.

3.    Een perfect gesneden jeans​

Net als het witte T-shirt is een goed gesneden denim een essentieel onderdeel van elke garderobe. Het klassieke model is donkerblauw, smal of recht gesneden en licht verschoten. Om de spijkerbroek te vinden die je figuur het beste benadrukt, moet je er vaak veel passen.

 

Het is raadzaam de jeans binnenstebuiten te wassen om verkleuren te voorkomen. Optimal Color helpt bovendien om de felblauwe jeanskleur langer te laten meegaan.

4.    Eenvoudige sneakers of ballerina's
Sneakers zijn zo comfortabel dat je ze elke dag kunt dragen. Een eenvoudig wit of zwart model, gecombineerd met een elegante jurk, zal ook goed staan voor meer formele gelegenheden. Andere vrouwen verkiezen lichtere schoenen om uit te gaan, zoals ballerina's, die je ook dagelijks met een jeans of jurk kunt dragen.

5.   Een chique blazer​
Sommige vrouwen dragen hem elke dag, anderen vinden het ‘vervelend’. Onze mening: het is niet nodig om de klassieke zwarte uitvoering te kiezen. Een gekleurde blazer is het meest geschikte kledingstuk om snel en gemakkelijk een elegante en helemaal niet saaie look te creëren. Dit kledingstuk is verkrijgbaar in vele vormen en snits, en kan niet langer worden omschreven als saai!

 

Om ervoor te zorgen dat de blazer zijn heldere kleur lang behoudt, kun je hem het beste in de fijne was wassen. Coral Optimal Color is hiervoor perfect geschikt en voorkomt dat de kleuren vergrauwen.

6.   Zwarte pumps​

Niet alle vrouwen houden van schoenen met hoge hakken. Maar zwarte pumps zijn al generaties lang veruit de meest klassieke schoenen. Deze grote klassieker past overal bij en versterkt elke look. Vrouwen die zich niet prettig voelen in pumps en de voorkeur geven aan comfortabelere schoenen kunnen dit punt overslaan en punt 4 herlezen.

 

7.   Een overhemd-blouse​

Een overhemd? Een blouse? Wat is dat? Nou, dat is iets dat knopen en een kraag heeft en waarin je je goed voelt! Sommige vrouwen houden van getailleerd en anderen verkiezen casual en ruimere modellen. Om smaakfouten te voorkomen, kan je kiezen voor discrete kleuren zoals wit of lichtblauw. Op het werk of voor een diner kan een goed gesneden overhemd-blouse, gedragen met sneakers en een trui voor een casual look, op verschillende manieren gecombineerd worden en daarom is ze absoluut noodzakelijk!

8.    Een (kleine) korte jurk​

We horen je al denken: wat een cliché! Deze eenvoudige jurk is echter zo tijdloos dat het een goed idee is om er een te bezitten. Als de stof van goede kwaliteit is en de snit je bevalt, dan zal je de jurk ongetwijfeld op een dag dragen en op die dag zal je ons dankbaar zijn voor het advies om deze must-have in je garderobe te hebben.
Overigens hoeft het zwarte jurkje niet per se klein te zijn, maar in ieder geval zwart.

 

 En om het zwart te houden, biedt ons speciaal wasmiddel voor zwarte was dankzij de Black Boost-technologie de optimale verzorging.

9.    Een linnen potloodrok of broek​

Een eenvoudige snit, comfortabel maar nauw aansluitend aan het lichaam maakt de potloodrok succesvol. Je kan ze dragen op het werk of voor speciale gelegenheden. Vrouwen die niet van rokken houden, kunnen kiezen voor een linnen broek. Tegenwoordig hebben broeken niets meer te maken met de saaie broekpakken van vroeger. Integendeel, ze zien er verleidelijk uit met hun moderne snit en hoogwaardige materialen.

10.   Een leren jas​

Een leren jas is het toonbeeld van ongedwongenheid! Een goede leren jas begeleidt je door de jaren (of zelfs decennia!) heen en geeft je outfit een rock-‘n-roll-kantje. Hij kan zwart, bruin, rood of karamelkleurig zijn, afhankelijk van je smaak. Het belangrijkste is dat je je onoverwin

 

Je basics gaan zo voor altijd mee

Omdat we ze de hele tijd kunnen dragen en combineren, moet hun snit onberispelijk zijn en het weefsel van superieure kwaliteit. De juiste zorg kiezen is des te belangrijker als we ze lange tijd in onze garderobe willen houden. Als je eenmaal de spijkerbroek van je dromen hebt gevonden, wil je er geen andere meer.
 
Hier zijn drie laatste tips voor het reinigen en onderhouden van je kleding.
  • Volg de onderhoudsvoorschriften voor het textiel zorgvuldig op.
  • Sorteer het wasgoed voor het wassen: was donker, gekleurd en wit wasgoed nooit samen!
  • Kies een geschikt wasmiddel.