Alles over

over wasmiddelen

In de wasmiddelenafdeling kun je de indruk krijgen dat de hele wereld tegen je samenspant omdat er zoveel wasmiddelen zijn. Maar zijn ze allemaal hetzelfde?

In de regel worden in de winkelrekken de wasmiddelen voor universeel gebruik gescheiden van wasmiddelen voor delicaat textiel. Universele wasmiddelen bevatten vaak bleekmiddelen of andere stoffen om zeer vuile was te behandelen. Wasmiddelen voor delicaat textiel worden gebruikt om de textielvezels zachtjes te reinigen en grondig te verfrissen.

Kleding reinigen

Universele wasmiddelen zijn geschikt voor het wassen van niet-kwetsbaar en zeer vuil wasgoed, meestal op hoge temperaturen, en dat bestand is tegen een sterk wasmiddel, zoals sokken, ondergoed, badhanddoeken en beddengoed. Het is niet aan te raden om kwetsbare materialen zoals wol en zijde te wassen met een universeel wasmiddel, omdat de vezels van deze materialen kunnen vervilten of zelfs uiteenvallen.

Wasmiddelen voor delicaat textiel zijn geschikt voor bijna alle textielsoorten, vooral als ze niet erg vuil zijn en de wasbeurt vooral dient om het textiel te verfrissen. Dagelijks gedragen kledingstukken, zoals blouses, rokken en broeken van delicate stoffen, worden duurzaam onderhouden en geven na elke wasbeurt een proper en fris gevoel. Met name materialen zoals wol en zijde moeten gewassen worden met wasmiddelen voor fijne was. Om de vezels en kleuren te beschermen, bevatten wasmiddelen voor fijne was over het algemeen geen bleekmiddelen, maar een zorgtechnologie die is aangepast aan de verschillende behoeften van de stoffen.

 

Als je kleding niet erg vuil is, zijn wasmiddelen voor fijne was de perfecte keuze om je wasgoed te wassen. Onder onze verschillende producten vind je hier het wasmiddel dat het beste past bij de eigenschappen van je kleding.